Filmski program
Slučajevi pravde
Ko je ostavio leš na farmi kamiondžija od kojih se dobija najkvalitetnije mlijeko? Ko švercuje nelegalne tablete Betangin? Ko policajcima pali ruke? Zašto se pojavljuje zlokobni zec? Sve to pokušavaju saznati dva hrabra, ali nesposobna policijska inspektora.
Datum: 14/11

Vreme: 20.30h
Kako ubiti Gantera
Gore na vrh
Grupu ekscentričnih ubica nervira Ganter, najpoznatiji plaćeni ubica na svetu, i odlučuju da ga ubiju. Ipak, nikako im ne ide sve po planu, Ganter uvek korak ispred njih.
Datum: 15/11 - 18/11

Vreme: 20h
Dužina trajanja filma: 93 min.
Država/Godina: USA/2017
Žanr:   komedija
Glumci: Arnold Schwarzenegger, Cobie
           Smulders
Režija: Taran Killam
Čudovišta iz moje porodice (3D)
Porodica Višboun je daleko od srećne porodice. Mama Ema, vlasnica je knjižare koja je u velikim dugovima. Tata Frank je ozbiljno preopterećen poslom i trpi svakodnevnu torturu svog šefa, kćer Fej je samosvesna tinejdžerka zaokupljena prvom srednjoškolskom simpatijom, a genijalca Maksa maltretiraju vršnjaci u školi. I tu nije kraj. Na maskenbalu zla veštica Baba Jaga pretvara ih sve u čudovišta! Ova čudovišna porodica mora da juri vešticu po celom svetu kako bi skinula prokletstvo. Tokom ove avanture porodica Višboun upada u nevolje s pravim čudovištima kao i samim grofom Drakulom koji iskazuje Emi svoju besmrtnu ljubav. U ovom slučaju, avantura života i put do porodične sreće otežan je zamkama i oštrim zavojima, odnosno oštrim zubima.
Datum: 19/12 - 24/12

Vreme: 17h
Dužina trajanja filma: 95 min.
Država/Godina: DEU/2017
Žanr:  animirani, avantura
Glumci:
Režiser: Holger Tappe
TOR: RAGNAROK (3D)
U Marvelovom filmu „Tor - Ragnarok“, Tor je zarobljen s druge strane svemira bez svog moćnog malja i nalazi se u trci s vremenom da se vrati u Asgard i zaustavi Ragnarok - uništenje njegove domovine i kraj asgardijanske civilizacije - od strane svemoćne nove pretnje, nemilosrdne Hele. Ali prvo mora da preživi gladijatorsko takmičenje koje će ga suočiti s bivšim saveznikom i kolegom Osvetnikom - neverovatnim Hulkom. „Tor - Ragnarok“ gromoglasno stiže u bioskope 2. novembra.
Dužina trajanja filma: 130 min.
Država/Godina: USA/2017
Žanr:   avantura, akcija, fantazija
Glumci:  Chris Hemsworth, Tom 
             Hiddleston, Mark Ruffalo
Režiser: Taika Waititi
Datum: 14/11

Vreme: 18h
Dužina trajanja filma: 90 min.
Država/Godina:  MNE/2017
Žanr: krimi, komedija
Glumci: Veselin Gajović, Goran Vujović,
            Aleksandar Radunović
Režija:  Zoran Marković
FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN
- UDAHNI ŽIVOT -
CENTAR
ZA KULTURU
KOVIN
Dužina trajanja filma: 94 min.
Država/Godina: ENG/2017
Žanr:    drama
Glumci: Timothy Spall, Colm Meaney,
           Freddie Highmore
Režija: Nick Hamm
Putovanje
Datum: 20/11 - 21/11

Vreme: 20h
Datum: 14/11

Vreme: 16h
„Putovanje” (The Journey) je drama inspirisana velikom prekretnicom u britanskoj i irskoj istoriji. U fokusu ostvarenja je neverovatno prijateljstvo između dva politička titana i neumoljiva neprijatelja. Ian Paisley (Timothy Spall) i Martin McGuinness (Colm Meaney) su prisiljeni da zajedno otputuju na kratko. Tokom putovanja, počinje da se stvara nada da možda i zakleti neprijatelji mogu da nađu zajednički jezik kada je budućnost Severne Irske u igri.
Projekat Francuski filmski karavan jedan je od najznačajnijih projekata Francuskog Instituta i funkcioniše još od 2012. Glavni cilj projekta je da promoviše savremene francuske filmove i da omogući što većem broju ljudi, kako u velikim, tako i u manjim sredinama, da se upoznaju sa francuskim jezikom i kulturom. Filmovi su predstavljeni u okviru tematskih ciklusa i privlače brojnu publiku koja se mahom sastoji od mladih ljudi u potrazi za kvalitetnim programima izvan uobičajene ponude.

Pozivamo Vas da doživite boje, maštu i emocije kojima je ispunjeno četiri filmova čiji su protagonisti adolescenti. Kroz njihovu svakodnevnicu, oni sa nama dele svoj pogled na svet. Otkrijte šta su njihove nade, vizija budućnosti i bitke koje vode da bi ostvarili svoje snove i postali svoji umesto da ih savremeno društvo pregazi. Njihove priče su poziv na razmišljanje o sopstvenim snovima iz doba adolescencije i o svetu koji dolazi, kao i o onom koji smo za sobom ostavili… Kojim god putem da krenu, ne nedostaje im ni motivacije niti humora.
Sreda, 22. novembar u 20 h
POLINA ŽIVI ZA PLES / POLINA, DANSER SA VIE
(Francuska, 2016, 108’) (drama- fikcija)
Režija: Angelin Prejocaj
Režija: Alis Diop
Rusija, 90-tih godina. Strogi i zahtevni treninzi profesora Bojinskog učiniće Polinu plesačicom klasičnog baleta koja od ranog detinjstva mnogo obećava. Dok se priprema da učestvuje na prestižnom Boljšojskom baletu, prisustvovaće predstavi savremenog plesa koja će je duboko dodirnuti i promeniti joj život.
*Napomena: Za prvi deo filma "Polina živi za ples" koji je na ruskom, na žalost, nemamo prevod na srpski jezik, ali ostatak filma koji je na francuskom je preveden.

Četvrtak, 23. novembar u 20 h
TAMARA / TAMARA

(Francuska,2016, 120’) (komedija)
Režija: Aleksandar Castanjeti
Tamara je devojčica od 15 godina koja ima velike komplekse zbog svoje kilaže. Da bi se oslobodila loše etikete koju je dobila od svojih vršnjaka u srednjoj školi, ona odlučuje da uzme stvar u svoje ruke. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji prođe pored vrata učionice. Igrom slučaja, izabranik će biti Diego, najzgodniji dečko u školi i Tamara već vidi šansu da će uspeti u svojoj nameri....


Petak, 24. novembar u 20 h
VIDETI SVET / VOIR DU PAYS

(Francuska, 2016, 102’) (drama)
Režija: Delfin Kulen, Miriel Kulen
Dve mlade devojke u vojnoj službi, Aurora i Marin, se vraćaju iz Avganistana. Sa svojim vojnim sektorom provešće tri dana na Kipru medju turistima, u hotelu sa pet zvezdica, u onome što vojska naziva hiperbarična komora, kako bi « zaboravile rat », međutim, nije tako lako osloboditi se nasilja… Prema zvaničnom izboru filmskog festivala u Kanu 2016, ovo je drugi film sestara Kulen, posle filma „ 17 devojaka“.

Subota, 25. novembar u 20 h
POLOŽI MATURU PEVAJUĆI / CHANTE TON BAC D'ABORD

(Francuska, 2013, 82’) (dokumentarac)
Režija: David Andre
Položi maturu pevajući, film je koji govori o burnoj priči grupe prijatelja iz Bulonj na moru, gradu koji je teško pogođen krizom. Njihova godina prepuna je snova i razočarenja a pesme koje će izmisliti ovi tinejdžeri iz radničkih porodica i srednje klase, pretvaraju stvarnost u poeziju, smeh i emocije.