Muzička radionica
Muzička radionica postoji i funkcioniše dugi niz godina  i ima za cilj edukaciju dece, omladine i odraslih kroz  sve oblasti muzičke umetnosti.
Kroz višedecenijsku istoriju Centra za kulturu kroz  muzičku radionicu prošao je veliki broj ljubitelja  muzike od kojih su mnogi nastavili svoje muzičko  obrazovanje kroz srednje i visoke obrazovne institucije  u zemlji i inostranstvu.
U okviru muzičke radionice postoji i radi:
- Tamburaški orkestar "Kovinski bećari"
- Duhovni hor "Iskon"
- Baletski studio
- KUD "Mladost"
- Folklor "Čigra"
- Pripremna nastava niže muzičke škole
  za sledeće obrazovne predmete:
* Solfeđo
* Klavir
* Harmonika
* Gitara
* Violina
* Solo pevanje
CENTAR
ZA KULTURU
KOVIN
BEOBALET KOVIN

Može se reći da je BeoBalet nastao u Kovinu pre 10 godina. Taj naš balet se godinama razvijao, menjao i rastao. Tokom godina našeg rada prerasli smo u školu koja radi u tri grada, Kovinu, Beogradu i Loznici, i koja savake godine ima više od 200 upisanih đaka.

Vizija BeoBaleta je nastala u radu sa divnim devojčica iz Kovina. Može se reći da smo mi zajedno rasli i razvijali se. Zahvalni smo svakoj našoj devojčici koja je kroz svoj trud, talenat i ljubav inspirisala naš rad i razvoj. Zahvaljujući njima mi se danas bavimo najlepšim poslom na svetu - mi pravimo princeze! Svakodnevo uživamo u umetnosti i prenosimo znanje i ljubav u oblasti baleta, muzike, glume i mnogo toga još.
Ljubav se ljubavlju vraća! Mi smo dobili nemerljivu ljubav i zbog toga će balet u Kovinu uvek biti poseban za nas! Mi smo zajedno putovale, obilazile muzeje, osvajale brojne nagrade na takmičenjima i ovacije na koncertima, ali zajedno smo provodile i sate u baletskoj sali. Tada smo pravile prve baletske pokrete, ali smo učile i o drugarstvu, poverenju i istrajnosti.
Zbog svega gore navedenog, za nas je potpuno prirodno da balet u Kovinu od ove sezone ponese naziv BeoBalet, kao njegov začetnik i osnivač.

BeoBalet Kovin nastavlja sa svojim radom. Dolaze nove devojčice koje treba da se upoznaju sa čarobanim svetom baleta!

UPIS JE U TOKU!

BeoBalet Kovin je studio klasičnog i modernog baleta za sve devojčice uzrasta od 3 do 15 godina, koje žele da upoznaju čaroban svet scene, muzike, pokreta i glume.
Program podstiče sveukupan razvoj deteta kroz baletsku umetnost i mnogobrojne kreativne metode. Nastavni program BeoBaleta podrazumeva multidisciplinarni pristup, koji se odnosi na edukaciju u oblasti baleta, muzike, glume i gimnastike. Časovi obuhvataju: gimnastiku, klasičan balet: stav i držanje, tela, te plesni koraci i figure, koreografije, improvizacije i radionice. Naše devojčice tokom godine učestvuju na više koncerata, smotri i takmičenja.
Kroz našu školu devojčice stiču: INDIVIDUALNOST, SAMOPOUZDANJE, KREATIVNOST, BOLJU MOTARIKU I KORDINACIJU I KOMUNIKATIVNOST.

BeoBalet Kovin održava časove subotom u trajanju 90 minuta u baletskoj sali Centra za kulturu Kovin. Mesečna članarina iznosi 2000 dinara. Sve dodatne informacije možete dobiti na broju telefona 064 1956921, kao i putem mejla adrese: beobalet@gmail.com
Sve naše aktivnosti možete pratiti i na zvaničnoj Facebook stranici  Beobaleta

PLAY BALLET - BEOBALET!


Budući gitaristi imaće priliku da se u četvrtak, 15. septembra u 19:00 časova upoznaju sa nastavnim planom, programom, aktivnostima i profesorom Kreativnog Kursa Gitare.
Centar za kulturu Kovin u saradnji sa Guitar Art Festivalom, organizuje promociju Kreativnog Kursa Gitare za sve zainteresovane  u Kovinu. Svi zainteresovani budući gitaristi imaće priliku da prisustvuju prvom besplatnom času Kreativnog Kursa Gitare koji će se održati u četvrtak, 14. septembra u 19:00 časova u sali Centra za kulturu Kovin.
Profesor gitare Dušan Popović Lipovac održaće grupni promo čas za sve prisutne, kao što će ih i informisati o planu, programu i aktivnostima koje očekuju naše polaznike.

Ovo je idealan događaj za sve one koji žele da probaju da sviraju gitaru, ali i gitaristima koji žele da prodube i unaprede svoje sviranje.

Dođite da zajedno sviramo!
Gitara za Sve!
U četvrtak 16. novembra 2017. sa početkom u 19.30  u baletskoj sali Centra za kulturu kreće sa radom nova grupa plesne škole Diferente. Časovi se održavaju utorkom i četvrtkom sa početkom od 19.30 i namenjeni su svim uzrastima. Na ovaj način pravimo virtuelno putovanje po zemaljskoj kugli vođeno lepotom pokreta i umećem igre. Upoznajte Kubu kroz salsu, Argentinu kroz tango, Španiju kroz flamenko, Grčku kroz sirtaki, Austriju i Englesku kroz valcer, Dominikanu kroz baćatu, Ameriku kroz sambu, rumbu, ča ča ča i dzajv....Ples je svojevrsna kombinacija umetnosti i sporta koja omogućava rad na sebi,rekreaciju  i osmehe. Zato smo mi Diferente različiti po onome što učimo i želimo da pružimo.
Kontakt telefon 063/319-543. Vidimo se!