Muzički program
CENTAR
ZA KULTURU
KOVIN

Bas i Stega & Plain Stars
Sastav Bas i Stega nastao je u Avgustu 2011. godine. Originalnu postavu činili su Siniša Stupar (bubnjevi), Miroslav Sekulić Bata (bas), Stevan Đorđevic (gitara/prateći vokal) i Dragan Vlajić Gale (gitara/vokal). Ime je nastalo igrom reči i spajanjem početnih slogova imena članova: Ba (Bata), Si (Siniša), Ste (Steva), Ga (Gale).
Muzika koju Bas i Stega izvodi je uglavnom instrumentalna i mešavina je više muzičkih pravaca koji uključuju Dub, Funk, Post Rock i Jazz i mnoge druge. Zasniva se na stabilnim ritmovima koji su podržani razigranim bas linijama. Sve je obojeno psihodeličnim zvukovima isprepletanih gitara.
U februaru 2012. godine bend je snimio demo album pod imenom "Zabava Badava" u Staroj Pazovi koji im je omogućio ulaz na mnoga dešavanja i festivale. 2012. godina bila je obeležena mnogim uspesima kao i osvajanjem prve nagrade na dva muzička festivala "46. Zaječarska Gitarijada" i "Šumadijski Demo Fest". Takođe, krajem 2012. snimili su svoj prvi EP pod nazivom "Ustaj sad!" sa 4 pesme (Vožnja, Poljana, Sa Đavolom kule gradim i Ustaj sad). Nastupali su na mnogobrojnim dešavanjima kao što su "Carneval der kulturen" u Berlinu, "Mixer" festivalu, "Klub Lukavac" u BiH, i mnogim drugim klubovima i festivalima.
Početkom 2013. godine bend je snimio prvi spot za pesmu "Sa Đavolom kule gradim" u saradnji sa "ProVision" studijom u Lukavcu, BiH. Tokom 2014. godine radili su na snimanju albuma koji je objavljen početkom 2015. godine na YouTube kanalu, uz spot za pesmu "Vožnja". Album sadrži devet pesma i snimljen je u studiju "3x2" u Pančevu. Za snimanje, miks i produkciju bio je zadužen Stefan Gaćeša uz asistenciju Dejana Sredića.
Tokom 2015. godine album je promovisan u zemlji i inostranstvu. Bas i Stega na svojim nastupima širi pozitivnu energiju i ljubav prema muzici.
Nakon kratke pauze, bend Bas i Stega se u 2017-oj vraća na scenu sa malim izmenama u sastavu. Siniša Stupar (bubnjevi), Stevan Đorđević (bas), Dragan Vlajić Gale (gitara/vokal) i Marina Grujić (synth). Bend pravi novi materijal i u svoj široki spektar muzike dodaje nove instrumente.
_______________________________
Sastav "Plain Stars" dobro je poznat ovdašnjoj publici, sastavljen od bivših članova heavy metal benda "Enjoy Sarma" i "Hipnagoga Slike" koji neguju punkrock zvuk.
Članovi ove ekipe čine: Nenad Stoja - bubanj, Igor Dragoj - bas, Nikola Dragoj - gitara i Darko Hablik - gitara i vokal.
________________________________
Satnica:
20.30 h - Ulaz
21.00 h - Plain Stars
22.00 h - Bas i Stega
Mesto: Underground

Datum: 15/12

Vreme: 21h