Francuski filmski karavan - ciklus komedije

22-25. april 2019.

20h

Ulaz besplatan

Javna ličnost (99’)

22. april 2019.


Režija: Anjes Žaui
Uloge: Anjes Žaui, Žan – Pjer Bakri, Lea Dirker

Opis: Film iz 2018. godine govori o životu nekadašnje TV zvezde Kastra. Vrtoglavom padu njegove popularnosti, slabim rejtingom njegove emisije… Zabava, povodom useljenja njegove producentkinje Natali, okupila je krem francuskog društva, ali i porodicu, susede, poznanike. Među njima su tu i Kastrova bivša supruga Elen, inače Natalina rođena sestra, ali i ćerka Nina. Elen svesna situacije u kojoj se nalazi Kastro, pokušava da ga nagovori da u svoju emisiju pozove migrantkinju iz Avganistana i tako pokuša da povrati slavu.

Pulen (97’)

23. april 2019.


Režija: Matje Sapen
Uloge: Aleksandra Lami, Finegan Oldfild, Žil Koen

Opis: Šta se desi kada se jedan mladi političar sasvim slučajno nađe u izbornoj kampanji predsedničkog kandidata. Arno Žores je očaran i fasciniran moćnom ženom Anjes Karadžić čiji je asistent. Od nje uči kako se vodi kampanja… Čak i sama Anjes pokušava da u njemu probudi želju da se bezobzirno, nesavesno, drsko, pa čak i nepošteno penje na lestvicu moći.

Lepotica i lepotica (95’)

24. april 2019.

Režija: Sofi Filijer
Uloge: Sandrin Kiberlen, Agat Bonitzer, Melvil Pupo

Opis: Zamislite kako bi bilo da jednom sretnete sebe samo u drugom različitom dobu života… Margo je 45. godišnja profesorka istorije i geografije, koja je prilično neostvarena u privatnom životu. Na celokupno razočarenje dolazi i smrt najbolje prijateljice i cimerke. Na nekoj proslavi ona upoznaje 20. godina mlađu devojku koja je mnogo podseća na nju. Ni ona od svog mladog života nije uradila ništa. Gotovo ih sve spaja, a da sve bude još čudnije i mlada devojka se zove Margo.

Kao dečaci (90’)

25. april 2019.

Režija: Žilijen Alar
Uloge: Maks Bublil, Vanesa Gid, Solen Rigo

Opis: Priča je smeštena u Remsu 1969. godine. Govori o sportskom novinaru Polu Kutaru, koji želeći da napakosti direktoru sportskog žurnala gde radi, rešava da organizuje fudbalsku utakmicu ženskih timova. Za asistenta dobija direktorovu sekretaricu, koja je prinuđena da radi sa njim. Sa druge strane ona je njegov omiljeni neprijatelj. Ipak njihove razmirice i nesvesni postupci završavaju se na najbolji mogući način, jer se stvara  prva ženska fudbalska ekipa u Francuskoj.

Позориште

Концерти


3D биоскоп

Биоскоп

KONKURS
ZA IZLAGANJE U GALERIJI CENTRA
ZA KULTURU KOVIN ZA SEZONU 2019

Konkurs je otvoren do 15. februaraОстали програми