Центар за културу Ковин

Живите с културом!


МУЗИЧКЕ РАДИОНИЦЕ


У оквиру музичке радионице постоји и ради:

- Припремна настава ниже музичке школе за следеће образовне предмете:
* Солфеђо
* Клавир
* Хармоника
* Гитара
* Виолина
* Соло певање

- Тамбурашки оркестар "Ковински бећари"
- Духовни хор "Искон"
- Балетски студио
- КУД "Младост"
- Фолклор "Чигра"

Музичка радионица постоји и функционише дуги низ година и има за циљ едукацију деце, омладине и одраслих кроз све области музичке уметности.
Кроз вишедеценијску историју Центра за културу кроз музичку радионицу прошао је велики број љубитеља музике од којих су многи наставили своје музичко образовање кроз средње и високе образовне институције у земљи и иностранству.

 

БеоБалет Ковин


Може се рећи да је БеоБалет настао у Ковину пре 10 година. Тај наш балет се годинама развијао, мењао и растао. Током година нашег рада прерасли смо у школу која ради у три града, Ковину, Београду и Лозници, и која саваке године има више од 200 уписаних ђака.

Визија БеоБалета је настала у раду са дивним девојчица из Ковина. Може се рећи да смо ми заједно расли и развијали се. Захвални смо свакој нашој девојчици која је кроз свој труд, таленат и љубав инспирисала наш рад и развој. Захваљујући њима ми се данас бавимо најлепшим послом на свету - ми правимо принцезе! Свакоднево уживамо у уметности и преносимо знање и љубав у области балета, музике, глуме и много тога још.
Љубав се љубављу враћа! Ми смо добили немерљиву љубав и због тога ће балет у Ковину увек бити посебан за нас! Ми смо заједно путовале, обилазиле музеје, освајале бројне награде на такмичењима и овације на концертима, али заједно смо проводиле и сате у балетској сали. Тада смо правиле прве балетске покрете, али смо училе и о другарству, поверењу и истрајности.
Због свега горе наведеног, за нас је потпуно природно да балет у Ковину од ове сезоне понесе назив БеоБалет, као његов зачетник и оснивач.

БеоБалет Ковин наставља са својим радом. Долазе нове девојчице које треба да се упознају са чаробаним светом балета!

УПИС ЈЕ У ТОКУ!

БеоБалет Ковин је студио класичног и модерног балета за све девојчице узраста од 3 до 15 година, које желе да упознају чаробан свет сцене, музике, покрета и глуме.
Програм подстиче свеукупан развој детета кроз балетску уметност и многобројне креативне методе. Наставни програм БеоБалета подразумева мултидисциплинарни приступ, који се односи на едукацију у области балета, музике, глуме и гимнастике. Часови обухватају: гимнастику, класичан балет: став и држање, тела, те плесни кораци и фигуре, кореографије, импровизације и радионице. Наше девојчице током године учествују на више концерата, смотри и такмичења.
Кроз нашу школу девојчице стичу: ИНДИВИДУАЛНОСТ, САМОПОУЗДАЊЕ, КРЕАТИВНОСТ, БОЉУ МОТАРИКУ И КОРДИНАЦИЈУ И КОМУНИКАТИВНОСТ.

БеоБалет Ковин одржава часове суботом у трајању 90 минута у балетској сали Центра за културу Ковин. Месечна чланарина износи 2000 динара. Све додатне информације можете добити на броју телефона 064 1956921, као и путем мејла адресе: beobalet@gmail.com
Све наше активности можете пратити и на званичној Facebook страници БеоБалета.

PLESNA ŠKOLA DIFERENTE


У четвртак 16. новембра 2017. са почетком у 19.30 у балетској сали Центра за културу креће са радом нова група плесне школе Диференте. Часови се одржавају уторком и четвртком са почетком од 19.30 и намењени су свим узрастима. На овај начин правимо виртуелно путовање по земаљској кугли вођено лепотом покрета и умећем игре. Упознајте Кубу кроз салсу, Аргентину кроз танго, Шпанију кроз фламенко, Грчку кроз сиртаки, Аустрију и Енглеску кроз валцер, Доминикану кроз баћату, Америку кроз самбу, румбу, ча ча ча и дзајв... Плес је својеврсна комбинација уметности и спорта која омогућава рад на себи,рекреацију и осмехе. Зато смо ми Диференте различити по ономе што учимо и желимо да пружимо.

Контакт телефон 063/319-543.

Видимо се!

Музичко друштво "Ковински бећари"