Страхиња Бановић

Страхиња Бановић


24 - 26. октобар 2022.

20.00


 


Страхиња и његова жена Абабуо, обоје стари 28 година, напустили су Гану на почетку мигрантске кризе. Успели су да стигну до Немачке, само да би их оданде депортовали назад у Београд.

Србија можда није Немачка, али Страхиња даје све од себе да започне нови живот. Вредно ради да добије азил, тренира фудбал за локални клуб и волонтира за Црвени крст. Процес је, међутим, дуготрајан, и Абабуо, страствену жену која жели да постане глумица у Лондону, њихов живот не испуњава.

Једне ноћи стигла је нова група Сиријаца, на путу у Западну Европу. Један од њих је Али, харизматични левичарски активиста. Абабуо му се испрва руга, али већ следећег дана, без објашњења, одлази с њим из Србије. Страхиња креће балканском мигрантском рутом из потпуно других разлога од свих осталих: из љубави.

Нова верзија српске епске песме Бановић Страхиња, у којој савремени афрички мигранти заузимају места српских националних јунака. Истовремено вечна и  актуелна, ова адаптација преиспитује идентитет, традицију, расу и љубав.

Трајање (мин): 92
Режисер: Стефан Арсенијевић
Улоге: Ibrahim Koma, Nancy Mensah-Offei, Maxim Khalil
Жанр: Драма

 

Контакт

Адреса
Цара Лазара 85, 26220 Ковин


Телефон
013/742-310; 013/742-592


Е-пошта
kulturakovin@gmail.com

 

Најава

Фото-видео вести

Издвајамо