коопссир

Стварање оптималних услова за смештај археолошке збирке и њену дигитализацију

Стварање оптималних услова за смештај археолошке збирке и њену дигитализацију

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је јуче 136 уговора, вредних више од 40 милиона динара, за пројекте из области заштите и очувања културног наслеђа у АП Војводини и заштите и очувања традиционалног српског народног стваралаштва у АП Војводини. 

„Бићемо достојни завета који су нам оставили наши преци и наставићемо да издвајамо знатна финансијска средства за ове области“, казао је председник Мировић.

Драгана Милошевић, Покрајинска секретарка за културу, истакла је да је циљ Покрајинске владе очување богате лепезе војвођанских различитости повећана, као и да су издвајања за област заштите и очувања културног наслеђа у АП Војводини у 2021. увећана готово петоструко у односу на прошлу годину.

Међу потписницима уговора био је и директор Центра за културу Ковин, Миливој Грчић, с обзиром да је за пројекат Центра под називом „Стварање оптималних услова за смештај археолошке збирке и њену дигитализацију - трећа фаза“ Покрајина ове године определила 500.000,00 динара.

Средствима Покрајинског секретаријата за културу, уз подршку Музеја Војводине, као и уз додатна средства локалне самоуправе у протекле 3 године, Центар за културу Ковин ће у потпуности опремити и дигитализовати археолошку збирку коју поседује. Ковинска репрезентативнба збирка археолошких предмета до краја године биће доступна свим Ковинцима и заинтересованим посетиоцима, а у дигиталном формату и свим корисницима интернета. 

Контакт

Адреса
Цара Лазара 85, 26220 Ковин


Телефон
013/742-310; 013/742-592


Е-пошта
kulturakovin@gmail.com

 

Најава

Фото-видео вести

Издвајамо